“Je krijgt mogelijkheden die je op school niet hebt”

Anna (17), 6 gymnasium
Favoriete vakken: biologie en scheikunde
Gaat hierna: Molecular Life Science studeren aan de Universiteit Utrecht

“Ik heb twee lesdagen gevolgd die zeolieten en biomassaconversie als hoofdonderwerp hadden. Beide dagen zagen er ongeveer hetzelfde uit: we begonnen met een practicum, kregen daarna hoorcollege – de eerste dag van Roderigh, de tweede dag van Katarina – over zeolieten en biomassaconversie, en we sloten de dag af met een modelling-opdracht.”

Faciliteiten
“Als deelnemer aan het U-Talent Academieprogramma ben ik hier al wel een beetje bekend. Ik vind het altijd leuk om naar de universiteit te komen. Er zijn meer faciliteiten, zoals labs, waardoor je mogelijkheden krijgt die je op school niet hebt.”

Experts
“Bij het eerste practicum mochten we ons eigen zeoliet maken. In het tweede practicum gingen we aan de slag met het bepalen van de si/al ratio. Ik heb veel geleerd over wat zeolieten zijn en voor welke doeleinden ze gebruikt worden. Het was erg interessant om van experts op dat gebied les te krijgen; zij weten toch net wat meer dan de docenten op school.”

Lees ook de reacties van Lizanne en Simone (deelnemers), en Roderigh en Katarina (docenten), of ga terug naar de pagina MCEC Visits.