“Door het modelleren snap ik nu de preciezere rol van de zeoliet in reacties”

Lizanne (18), 6 gymnasium
Favoriete vak: wiskunde
Zal volgend jaar: starten met de dubbele bachelor Wiskunde en Informatica aan de Universiteit Utrecht 
“Ik begrijp nu wat de Si/Al-ratio inhoudt en wat dit zegt over een zeoliet. Door het modelleren snap ik nu ook de preciezere rol van de zeoliet in reacties. Bij Katarina’s eindopdracht leerden we hoe je met behulp van UV/VIS absorptiespectra kan bepalen welke reactie plaatsvindt.

De lessen waren heel interessant en duidelijk, en ze sloten inhoudelijk goed op elkaar aan. Daardoor waren de proeven in het lab ook zo leuk om te doen; ik wist wat ik deed en ik begreep waar ik mee bezig was. Wel jammer dat het programma waarmee we de absorptiespectra moesten maken niet zo snel was, waardoor we niet van alle stoffen de spectra konden bekijken.

Via U-talent, open dagen en proefstudeerdagen ben ik al vaker op de universiteit geweest, wat ik altijd erg leuk vond. De sfeer is heel plezierig. Volgend jaar hoop ik aan de Universiteit Utrecht te kunnen beginnen met de dubbele bachelor Wiskunde en Informatica.”

Lees ook de reacties van Anna en Simone (deelnemers) en Roderigh en Katarina (docenten), of ga terug naar de pagina MCEC Visits.